AKTUELNO

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras je birala najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama. Najveću pažnju privukla je tema koja se odnosi na delovanje opozicije.

U studiju su su bili poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović, analitičarka Centra za stratešku analizu Biljana Šahrimanjan i politički analitičar Miloš Laban.

Predlog broj 1 - Ukrajina dve godine

Šahrimanjan smatra da je više izgubila u ratu, nego što je dobila.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sa druge strane Ukrajina ima veliki broj žrtava, ali je dobila više od 50 saveznica - navela je Šahrimanjan i ocenila da ovaj rat nema ni smisla, ni kraja.

Ona je mišljenja da je Rusija od velike vojne sile, postala regionalna vojana sila.

Rusija 5. ekonomska sila

Laban, međutim smatra da Rusija ništa nije izubila od početka vojne opracije.

- Naprotiv, puno je dobila, postala je peta ekonomska sila na svetu, prestigla je Nemačku - naveo je Laban i istakao da je najveću šetetu pored Ukrajine pretrpela Ukrajina.

Foto: TV Pink Printscreen

Đukanović kaže da je tragedija da dva pravoslavna naroda ratuju, dok ovi na zapadu trljaju ruke.

- Strahota je da ima 100.000 žrtava, ali neko je hteo da širi nato. Nisam ekspert za spoljnu politiku. Mene najviše me brine Srbija, kako da se zašti naša zemlja. To je rat između Rusije i NATO pakta i mi moramo da gledamo kako da sačuvamo našu glavu - istakao je Đukanović.

Osvrnuvši se na izjavu hrvatskog ministra, on je ocenio da Hrvati imaju očigledno neki kompleks.

- Kada nemate sopstvenu istoriju, moraju da izmišljaju neprijatelje. Kada u njihovoj zemlji nema više Srba, oni moraju da nađu neke Srbe - rekao je Đukanović.

Ocenio je da će ovaj rat potrajati sve dok postoji interes američke vojne industrije.

- Niko nije pobednik. Ukrajina će izgubiti deo teritorije, za sada ne zna da li će Rusija biti izlovana - dodao je Đukanović i napomenuo da Evropa priča o ljudskim pravima, a "ubije Boga" u demonstrantima.

Predlog broj 2 - Bitka za Beograd

Šahrimanjan ističe da je od svih izbornih obećanja ista ispunjavao samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sledi nam EXPO 2027 i sve mora biti u najboljem redu. Bolje je da su se poremećaji u Pokretu - Mi glas iz naroda desili sada, a ne kasnije - navela je ona uz ocenu da su izneverili poverenje građana i da se njihovi glasovi preliti drugim strankama.

Đukanović je postavio pitanje šta će se desiti ako i posle izbora situacija bude ista.

- Meni potez nećemo ni sa kim nije jasan. Valjda treba praviti kompromise. Mislim da su se srozali ovim potezom. Verujem da će biti izbora. To će biti novi izbori - istakao je Đukanović.

On je pozvao građane da ne glasaju za egzibicioniste, već za ozbiljne opcije.

Đukanović je istakao da opozicija ne može da ih natera da sklone ime Aleksandra Vučića sa liste, a tako mogu i stranku da nazovu i to niko neće moći da im zameri.

Laban je ocenio da je uvek bolje imati stabilnu većinu.

- Uveren sam da će postojati stabilna većina nakon novih izbora - istakao je Laban.

Predlog broj 3 - Opozicija na turneji

Đukanović kaže da ne daje pet para na rezolucije Evropskog parlamenta.

- Neka prvo Francuska i Nemačka odobre da neko sa strane sprovodi istragu, onda ćemo i mi to da dopustimo. Nemojte nama tražiti ono što vi nikada ne bi dopustili - istakao je Đukaković.

On je naglasio da je opozicija u Srbiji svesna izbornog poraza i da na priči o krađi pokušava da opstane na političkoj sceni.

Đukanović kaže da su posmatrači iz evropskih zemalja bili u Srbiji i da niko nije imao nikakvu primednu na izborni proces.

Šahrimanjan je govoreći o zahtevima opozicije da se sprovede međunarodna istraga izbornih rezultata u Srbiji, ocenila da ti ljudi ne shataju da se na taj način slabi pozicija Srbije.

- Oni nanose štetu Srbiji, smanjuju priliv stranih investicija. Oni nemaju odgovornost - naglasila je Šajhrimanjan.

Na gledaoce je najjači utisak ostavio predlog broj 3. Jednoglasno su uputili kritiku na zahtev opozicije navodeći da je to kukavički potez.

Autor: