AKTUELNO

Đorđe Milićević, ministar bez portelja u Vladi Srbije, kaže da je to što se Srbija izborila za izbacivanje spornih tačaka iz rezolucije koja je juče usvojena u Tirani velika pobeda naših diplomatskih aktivnosti.

- Kritike dolaze od onih koji uvek žele da minimiziraju mudru, promišljanu i racionalnu politiku predsednika i državnog rukovodstva i rezultate koje ta politika donosi - naveo je Milićević za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je velika pobeda, diplomatske aktivnosti, političke i aktivnosti, rekao sam već promišljene i mudre politike. Uspeh je kada vi u takvom formatu dialoga, gde imate države koji su većinskim delom, neke su već članice NATO, neke pretendaju to da budu, većina je prihvatila nezavisnost takozvanog Kosova uspete da izmenite deklaraciju. Ta deklaracija je sadržala sankcije Rusiji i maligni ruski uticaj i ta deklaracija je sadržala onu reč zemlje, u uskom ukom smislu zemlja, koja bi podrazumeala da je i takozvano Kosovo zemlja - naveo je Milićević.

On je dodao da je ovo nastavak jedne borbe za nacionalni i državne interese, da odbranimo naš narod, da odbranimo našu zemlju i da sačuvamo naš rast, i da sačuvamo naš razvoj.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bilo je to 48 sati teške borbi u Tirani. Danas je drugi samit sa sličnim učesnicima. Borba se nastavlja. Nema tu pobede, kako i Vučić kaže. Svi su sa suprotne strane, suprotnih stanovišta, uz činjenicu da je Zelenski domaćin, da je umro Navaljni - istakao je urednik političke rubruke u Srpskom telegrafu Borko Kašanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Istovremeno je, kaže Kašanski, moralo da se vodi računa da Kosovo ne bude nazvano državom u tom dokumentu, a to je bilo u više tačaka.

- Srbija ima neoboriv argument - ako Srbija poštuje ukrajinski teritorijalni integritet, treba da se poštuje i nas - istakao je Kašanski.

Autor: