AKTUELNO

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, rekao je za Pink da je Srbija na evropskom putu i da tu nema nikakve dileme, ali je dodao i to da će Srbija uvek imati suverenu politiku i da nikada neće dozvoliti da bilo ko ide preko našeg naroda kako u Srbiji tako i u regionu.

Momirović je rekao da je tema današnjih izbora ko je za Srbiju, a ko je protiv nje.

- Ono što mi imamo to je naš narod i svi su mogli na ovim izborima da smo mi imali većinu u lokalnom parlamentu, ali nama ne treba većina pojedinaca. Nama treba većina jake političke organizacije - naveo je Momirović.

Kako je rekao ispred nas je EXPO, metro... - moramo sve to zajedno sa našim narodom da završimo.

- Srbija je ozbiljna država u kojoj ne vlada lex specijalis ima jasan uslov, jasni su zakoni idemo na nove izbore, mi smo većinu imali, ali očigledno nam treba čvrsta većina da bi smo sproveli sve ove projekte - naglasio je Momirović.

Kako je rekao velike stvari su ispred nas ne smemo da se zaustavimo, ne smemo da dozvolimo da naš glavni grad bude na tom putu razvoja.

- Pogledajte koji smo mi put prešli od kada je Aleksandar Vučić preuzeo da upravlja Srbijom kolike su plate bile oko 330 evra, a u decembru 815 evra. Mi moramo da za tri godine za građane Srbije i Beograda da obezbedimo prosečnu platu od 1.500 evra, da prosečna penzija bude 650 evra - istakao je Momirović.

Kako je rekao ne smemo da dozvolimo da ponovo dođe ova ekipa koja je opljačkala i uništila državu, ne smemo da vratimo točak unazad.

- Mi smo pobednici, oni su gubitnici bez obzira na ovu međunarodnu podršku, oni moraju da razumeju da je Srbija nezavisna zemlja i da nema nazad - kaže Momirović.