AKTUELNO

U Bukureštu se odigrao susret koji je privukao pažnju javnosti na Kongresu Evropske narodne stranke (EPP), gde su premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, razmenile srdačne gestove i razgovore, simbolizujući važnost saradnje i dijaloga u politici.

Na fotografiji Brnabić i fon der Lajen su u prijateljskom zagrljaju, naglašavajući toplinu i prijateljstvo koje karakteriše njihov odnos. Njihova interakcija na ovom značajnom političkom skupu simbolizuje važnost međunarodne saradnje i dijaloga u rešavanju ključnih pitanja od značaja za Srbiju.

Važno je naglasiti da je ovaj susret od značaja za dalje jačanje veza između Srbije i Evropske unije, naglašavajući posvećenost Srbije evropskim integracijama i daljem unapređenju regionalne saradnje.

Ovaj susret je jasan pokazatelj političke volje za jačanje saradnje između Srbije i Evropske unije, kao i važnosti dijaloga među liderima u rešavanju aktuelnih izazova sa kojima se suočava Evropa i globalna zajednica.

Evropska narodna partija EPP je najveća porodica partija u Evropi i najbrojnija grupacija u Evropskom parlamentu. Srpska napredna stranka je pridružena članica Evropske narodne partije.