AKTUELNO

Ne znam zašto su vrednosti naših majki i očeva tako opasne za našu decu, ali vidim da osiromašeni uranijum iz arsenala NATO pakta ostavlja posledice i menja ljude i države članice brže i trajnije nego na one na koje su ga bacali - rekao je doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin!

Aleksandar Vulin je reagovao na izjavu ambasadora Švedske u Beogradu koja je rekla da u Srbiji postoji tendencija vraćanja ka tradicionalnim idejama rodnih uloga, da jača nacionalizam i da se vraćaju ideje patrijarhata, te da sve to smatra veoma čudnim.

- Samo nekoliko danana nakon što je Švedska napustila vekovnu neutralnost i ušla u NATO, ambasador Švedske Anika Ben David je povodom 8. marta održala predavanje našim srednjoškolkama i vojnički, samouvreno naredila našim devojčicama da se bore protiv nacionalizma i patrijarhalnih vrednosti. Ne znam zašto su vrednosti naših majki i očeva tako opasne za našu decu, ali vidim da osiromašeni uranijum iz arsenala NATO pakta ostavlja posledice i menja ljude i države članice brže i trajnije nego na one na koje su ga bacali", poručio je Vulin.