AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da nas u narodnom periodu očekuju jači pritisci na Srbiju sa jasnim ciljem destabilizacije države koja samostalno odlučuje i čuva vojnu neutralnost!

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS -a, smatra da je u toku jedno perfidno etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji, na koje ćute strani centri moći.

Dešavaju se neverovatne stvari sa zapada, napadaju Srbiju da se naoružava i da ona postaje problem i opasnost na Balkanu, a u isto vreme niko ne govori da oni naoružavaju tu para vojksu Kosova koja priželjkuje sukob na Balkanu. Imamu tu takozvanu državu, ali imamo i Albaniju. Oni su sada u panici i žele da to što pre ostvare na jedan drastičan način prema Srbima, dok se svi prave da ne vide. U toku je jedno perfidno etničko čišćenje koje oni neće da vide. Njima Kurti treba upravo ovakav kakav jeste i oni neće da ga smene. Njegova politička kampanja je finansirana prljavim novcem slovenačke firme i niko to ne spominje više. kada bi nešto našli kod našeg predsednika, to bi bila katastrofa -rekao je Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, veruje da strane sile samo daju legitimitet politici nasilja koju vodi Kurti.

Sve je isto. On nije za dijalog i kompromis, kao ni za zajednicu srpskih opština i on je sve to realizovao na svoj način. Sa druge strane je dobijao nagrade, ulazak u Savet Evrope i oni ovim daljim potezima samo mu daju legitimitet politici nasilja koju vodi Kurti. Sada će dodatni pritisak izvršiti dok su u ovoj prelaznoj fazi izbora za Evropski parlament, kao i predsednički izbori u Americi -rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Miloš Garić, urednik portala "Kosovo online", siguran je da pritisak na Srbiju nikada nije prestao, već se pojačava i sada je na maksimumu.

Pritisak na Srbiju nikada nije prestajao, sada je samo pojačan do maksimuma i to je posledica dosadašnje nedelotvornosti ljudi koji su trebali odavno da dovedu do stabilnosti nekakvog normalizaciji odnosa. Ustvari je sve pokušaj da se Srbija stavi pred svršen čin. Sada imamo jednog Kurtija koji prkosi svima i on njima takav odgovara, jer na terenu obavlja jedan posao koji pritiska Beograd i Srbe i dovodi do onog stanja koje bi, po njihovim njegovih planova, dovelo Beograd pred jedan svršen čin -rekao je Garić.