AKTUELNO

Ana Brnabić drugog dana posete Ženevi bila na brojnim sastancima

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Ženevi, gde učestvuje na 148. Skupštini Interparlamentarne unije koja okuplja predstvnike parlamenta iz čitavog sveta, koja predstavlja najstariju i najveću međunarodnu parlamentarnu organizaciju, a osnovana je 1889. godine.

"Danas jako dobri sastanci sa predsednicom azerbejdžanskog parlamenta, zemlje na koju možemo da se oslonimo. Saradnju na parlamentarnom nivou je još Orlić ustanovio, sad to ide na viši nivo", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je nama važno tržište Egipat, kao i da su sastanci bili veoma dobri. Istakla je da sledi sastanak sa predstavnikom parlamenta Malte.

Pričala je i sa predsednikom SEF (Svetski ekonomski forum).

"Jako dobar ručak sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma, taj forum je otvorio jedan od svojih centara za 4. industrijsku revoluciju, a takvo još nešto postoji samo u Oslu. Razgovarali smo o najuticajnijim ljudima na svetu iz sfere veštačke inteligencije..."

Ima 180 zemalja članica, a Srbija je njen punopravni član od 1891. godine.

Brnabić se danas sastala sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana, Sahibom Gafarovom, a osim toga ima važne bilateralne sastanke - najpre se sastala sa predsedavajućim Predstavničkog doma parlamenta Egipta Hanafijem Ali Džebalijem, a potom će imati radni ručak sa predsednikom Svetskog Ekonomskog Foruma (WEF) Borgeom Brendeom.

Planiran je i bilateralni susret sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đie Saom, kao i sa predsednikom parlamenta Republike Malte Anđelom Faruđom.