AKTUELNO

Dragan Đilas uvažava tuđe mišljenje, dokle god se ono slaže sa njegovim, rekla je za PINK, predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski je, komentarišući izjave po pitanju predstojećih izbora i ponašanje Dragana Đilasa u "Utisku nedelje", istakla da je to zapravo najbolji pokazatelj na koji način oni vide i izbore i dijalog.

- To otprilike označava, daću vam slobodu mišljenja, dokle god se ono podudara sa onim što ja mislim. Dok mi se dopada ono što govorite ja ću sa vama da razgovaram. Međutim, kada je analitičar Boban Stojanović iz svog ugla izašao sa analizom njihovih namera da bojkotuju predstojeće izbore, Đilas je skinuo bubicu. Dakle, odustao je od dalje diskusije, sa nekim ko je na neki način njihov - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Kako kaže, kao prvo, nalazi se na televiziji koja je njima naklonjema, u emisiji čije je uredništvo njima naklonjeno, razgovara sa nekim ko je iz svog tvrdog opozionog kursa pristupio analizi čitave situacije.

Foto: TV Pink Printscreen

- To najbolje pokazuje kakav bi oni autokratski poredak zaveli iako sve vreme govore o slobodi mišljenja i govora. Vi vidite koliko je ogoljeno to mišljenje, gde ne možete da podnesete ni jedan disonantni ton - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je rekla da su oni uništili opoziciju na srpskoj političkoj sceni. Dodaje da niko nema pravo da određuje koje prava, a ko "lažna" opozicija u Srbiji.

- Ja svakog dna vidim novi nadimak koji mi pridodaju. Juče sam čula još jedan vrlo uvredljiv. Ja ovo govorim iz ličnog ugla, i se ne dešava samo od momenta kada sam postala deo liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", već se to dešavalo i ranije. Oni su prepoznali stavove koje zastupam kao njihove iskonske neprijatelje - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nikada nije želela da bude deo bloka koji su oni ustrojili kao jedini pravi, legitimni opozicioni blok.

- Tu nije reč o opoziciji, već o podrivanju zemlje. Oni po svaku cenu traže prostor za kritiku, bez obzira da li je nešto važno za zemlju ili nije. To pokazuje da nemaju dobru nameru, ne vide nacionalne interese - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Autor: