AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke dr Vladimir Orlić oštro je reagovao na izjavu predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića koja predstavlja paradoks u kritikama upućenim vlasti.

Naime, sastanku vlasti i opozcije prisustvovali su i ambasadori SAD i EU, jer je opozicija tražila da isti ti ljudi prisustvuju razgovorima.

- Oni traže razgovor u prisustvu NVO i međunarodnih predstavnika, a kriv je Vučić? I kad oni traže "istrage" i sankcije Srbiji, ljube Šidera i Grošelja, dok se Jovanović viđa sa ekipama iz ovih (i drugih) ambasada- kriv je on? Ili je Đilasov potrčko ljut što ga otkačiše kao kandidata? - upitao je Orlić na društvenoj mreži X.

Jovanović je u pisanoj izjavi između ostalog naveo:

- Pozivanjem stranih ambasadora, i to ambasadora zemalja čije su spoljne politike u direktnoj suprotnosti sa vitalnim nacionalnim interesima srpskog naroda i države Srbije, i njihovim uplitanjem u naše, i samo naše unutrašnje probleme, režim Aleksandra Vučića još jednom je unizio i osramotio Srbiju.

Oštro osporavajući optužbe na račun predsednika Vučića, Orlić poziva na dublje razumevanje konteksta i analizu motiva koji stoje iza izjava opozicije.