AKTUELNO

U ovim satima se odvijaju događaji koji će uticati na budućnost Srbije, Republike Srpske i Srpstva uopšte, rekao je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.


- Miting „Srpska te zove“ na Trgu Krajine u Banjaluci će svakako ući u istoriju, ne samo po tome što je okupio Srbe sa obe strane Drine, a i šire, već po tome što odražava slobodarski dug jednog naroda u odsudnom istorijskom trenutku koji ne želi više da bude talac političkih odluka Sarajeva i njihovih mentora – izjavio je Đurđev.

- Narod koji se okupio, koji je došao iz svih delova Republike Srpske, ne želi da ponese žig genocidnog naroda, jasno je stavio do znanja da neće prihvatiti budućnost u nekoj novoj tamnici naroda gde će u školama učiti decu kako je Naser Orić bio heroj, a da su Srbi bili agresori – poručio je Đurđev.

- Ono što je u ovom trenutku važno, što bi bio zaključak ovog današnjeg skupa od istorijskog značaja, je da smo mi prevazišli Drinu kao granicu, a da je srpsko-srpska integracija nešto što se dešava, živa stvar koja teče svojim tokom, i to da koncept srpskog sveta postaje naša realnost – zaključio je Đurđev.