AKTUELNO

O prijateljstvu Dore Bakojani koja je u Savetu Evrope rekla kako na Kosovu i Metohiji vlada demokratije i vladavina prava i Kurtija mnogo se, čak i javno, zna, rekao je Goran Vesić, misnistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Zvanične posete, nezvanični susreti, prijateljstvo Bakojani i Kurtija postalo je opšte mesto. Naravno, Bakojani, čest gost Prištine, nikada nije posetila Beograd, a sa Srbima koji žive na KiM nikada nije razgovarala, napisao je Vesić na svom FB nalogu i dodao:

- Malo se zna da je njen sin, Kostas Bakojani, bio gradonačelnik Atine od 2019. godine do prošlog oktobra kada ga je pobedio levičar Hristos Dukas.

- Zanimljivo da kao gradonačelnik Atine samo Beograd i Skoplje, od prestonica na Balkanu, Kostas Bakojani nije posetio. Ali je zato dva puta bio u Prištini i jednom u Podgorici gde je dočekivan kao najveći prijatelj- napisao je Vesić.

On je dodao:

- Tako se Bakojani pridružila klubu evropskih političara koji smatraju da Srbija ne treba da postoji i da je protiv Srba sve dozvoljeno, a koji predvodi neprikosnovena šovinistkinja Viola fon Kramon.

- Nikada ne zaboravimo da je Bakojani, hrišćanka i pravoslavka, opravdala pucanje u srpske dečake koji su sekli Badnjak za Božić. I da je javno rekla da na takvom Kosovu "vlada demokratija"- napisao je Vesić.

- Prijateljski odnosi srpskog i grčkog naroda ne treba da trpe zbog pojedinačnih lobističkih interesa Dore Bakojani. Naši odnosi treba da ostanu prijateljski jer smo mi dva pravoslavna naroda na Balkanu čije je prijateljstvo iskovano u teškim trenucima naše zajedničke istorije. Nisu Grci krivi što je Bakojani zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK o kojima većina običnih Grka misli isto što i Srbi, napisao je Vesić na svom FB nalogu i zaključio:

- Kako joj je naš predsednik Aleksandar Vučić poručio - stidi se Dora Bakojani.