AKTUELNO

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev čvrsto je stao uz Srbiju i branio njene pozicije na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, poručili su iz Pokreta socijalista reagujući na medijsku hajku koja se povela protiv Aleksandra Vulina i njegovog prisustva u Sankt Peterburgu na bezbednosnoj konferenciji.


- Nikolaj Patrušev je istakao da Nemačka pokušava da na Generalnoj skupštini UN progura rezoluciju o genocidu u Srebrenici i da je neverovatno da inicijativa dolazi od zemlje koja je tokom Drugog svetskog rata istrebila desetine miliona ljudi i koja je počinila nebrojene zločine protiv čovečnosti koji nemaju rok trajanja. Patrušev je između ostalog poručio i da takozvani dokazi o genocidu u Srebrenici, koje je predstavio Berlin, nisu ništa drugo nego izvrtanje činjenica i da je krajnji cilj da se izvrši pritisak na srpski narod koji vodi nezavisnu politiku bez obaziranja na Vašington i Brisel - ističu iz Pokreta socijalista i dodaju:

Kao što vidite, Aleksandar Vulin je u Sankt Peterburgu bio među iskrenim prijateljima Srbije. Kada pitate šta je Aleksandar Vulin radio u Sankt Peterburgu, pročitajte izjavu sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Zato vam Aleksandar Vulin i smeta

Autor: