AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće danas i sutra u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Maroku gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Dačić će se u glavnom gradu Rabatu sastati sa predsednikom Vlade Maroka Saadedinom El Otmanijem, ministrom spoljnih poslova Naserom Buritom, predsednikom Veća savetnika parlamenta Hakimom Benšemasom i predsednikom Veća predstavnika parlamenta Habibom el Malkijem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije će s marokanskim zvaničnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, mogućnostima unapredjenja saradnje, pre svega ekonomske, kao i o aktuelnim medjunarodnim i regionalnim pitanjima.

Tokom zvanične posete biće potpisan Memorandum o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Marokanske akademije za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova Maroka, kao i Program saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, medija, omladine i sporta izmedju vlada Srbije i Maroka, za period od 2018. do 2020. godine.

Dačić će polaznicima Marokanske akademije za diplomatske studije održati predavanje o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije.

#Ivica Dačić

#Maroko

'