AKTUELNO

Predsednik ističe da sve to ukazuje da Hrvatska ne želi dobre odnose sa Srbijom.

Predsednik Srbije Tomislav NIkolić šokiran je postupkom hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović, koja se tamošnjoj javnosti izvinila jer je početkom sedmice deci u Dubrovniku, uz svoju fotografiju potpisanu zlatnim slovima, podelila i čokoladice proizvedene u Srbiji.

Ako su Hrvatima problem srpske čokoladice, sve priče o prijateljstvu dveju država padaju u vodu i tek možemo da očekujemo neprijatnosti od Hrvata, kaže predsednik Nikolić.

Naravno da mi ne bi bio problem da dajem deci hrvatske čokoladice. Kolinda tek treba da odraste! Onda padaju u vodu i sve priče o prijateljstvu i tek možemo da očekujemo neprijatnosti od Hrvata ako su im problem čokoladice - kaže Nikolić, dodajući da se i njemu verovatno desilo da je delio hrvatske proizvode.

Predsednik Srbije potvrđuje da i u njegovoj kući ima proizvoda iz Hrvatske i Slovenije, jer kad kupuje, kaže, gleda da li mu se nešto sviđa.

- Uopšte ne gledam čiji je proizvod kad nešto kupujem, bitno je da mi se nešto svidi. A kako da mi bude problem kad je Todorić ušao u Srbiju i kupio sve - i ulje i sve živo. Pa šta da radimo, da prestanemo da jedemo? Ovo je veoma jasan znak da ta država ne želi dobre odnose sa Srbijom,  naveo je Nikolić.

S. M.

#Kolinda Grabar Kitarović

#Tomislav Nikolić

#čokolada

'