AKTUELNO

Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić dobili bi čak 58 odsto glasova kada bi se vanredni parlamentarni izbori održali ove nedelje, dok bi cenzus prešla još samo SPS Ivice Dačića sa podrškom od 6,5 odsto građana, prenosi današnji "Informer".

Rezultati najnovijeg istraživanja, koje je uoči prvomajskih praznika po narudžbini jedne zapadne ambasade sprovela, kako "Informer" piše, najveća specijalizovana agencija, čiji su podaci poznati redakciji tog lista, lideri opozicije od Dragana Đilasa do Vuka Jeremića su, prvi put ispod izbornog praga od pet odsto.

Rezultati su pokazali da je Đilas sa 7,1 odsto pao na 4,9, a slede ga Vojislav Šešelj i njegov SRS sa 3,3 odsto, PSG Saše Jankovića sa 2,9 odsto i Narodna stranka Vuka Jeremića sa 2,5 odsto, dok Dragan Šutanovac i DS mogu da računaju na 2,4 odsto.

Sve ostale političke partije imaju podršku manje od dva odsto, odnosno nalaze se na nivou statističke greške.

Računica, navodi "Informer", pokazuje da su Djilas, Janković i Jeremić u poslednjih mesec dana zajedno doživeli pad sa ukupno 17,1 odsto, koliko su u zbiru imali krajem marta, na sadašnjih svega 10,3 odsto.

- Po svemu sudeći, Đilasa, Jankovića i Jeremića su skupo koštale svađe, međusobne optužbe i borba oko liderske pozicije u opoziciji. Osim toga, nijedan od njih nije ponudio ništa konkretno građanima, nijedan novi projekat ili ideju koja bi skrenula pažnju birača - kaže se u komentaru istraživanja u koje je "Informer" imao uvid.

Istraživanje je, navodi "Informer", obavljeno je na teritoriji Srbije bez KiM na uzorku od 1.078 ispitanika kombinacijom telefonske i terenske ankete.

#SNS

#SPS

'