AKTUELNO

Poslanik Skupštine Srbije Aleksandar Marković reagovao je povodom nove paraćinske afere u koju je umešana sekretarka Skupštine Opštine Paraćin Maja Rakić, njen suprug Srđan Rakić direktor Vuk logistika i direktor JKP Paraćin Danijel Živković

Naime, u javnim preduzećima u Paraćinu se zapošljavaju radnici, i to preko firme Vuk Logistic, čiji je vlasnik preduzetnik Srđan Rakić, muž sekretarke Skupštine Opštine Paraćin Maje Rakić. Prema podacima do kojih smo došli, tokom 2017. JKP Paraćin koji posluje u okviru Opštine Paraćin je firmi Srđana Rakića isplatila 4.334.246,04 dinara, dok je od početka 2018. godine JKP Paraćin istoj firmi platio čak 14.400.000 dinara za takozvani lizing radnika. Direktor i vlasnik firme Vuk Logistik, Srđan Rakić, je suprug sekretarke Skupštine Opštine Paraćin Maje Rakić, a pošto su njih dvoje u braku to predstavlja direktan sukob interesa.

Foto: Srbija Danas

Takođe, ono što je interesantno je to da je direktora JKP Paraćin Danijela Živkovića izabrala upravo Skupština Opštine Paraćin gde Maja Rakić radi kao sekretarka. Naime, na mesto sekretarke Skupštine Opštine Paraćin Maja Rakić dolazi 2015. godine, a samo nekoliko meseci kasnije Skupština Opštine Paraćin izglasala je Živkovića na mesto direktora JKP Paraćin. Prema našim podacima, JKP Paraćin počinje da posluje sa firmom muža Maje Rakić samo nekoliko meseci nakon imenovanja Danijela Živkovića na mesto direktora JKP Paraćin.

Poslanik Marković kaže da je ova afera pokazatelj da cela ekipa okupljena oko Saše Paunovića je uvezana ličnim kombinacijama i da je sada to potpuno jasno:

- Opet se potvrdilo ono što mi iz Srpske napredne stranke već mesecima iznosimo kada je reč o funkcionisanju Opštine Paraćin. Sada je već jasno da je cela ekipa oko paraćinskog despota Saše Paunovića uvezana ličnim kombinacijama koje se ogledaju u ovom i sličnim primerima.

On je takođe, zbog afera koje se dešavaju u Paraćinu pozbao na raspisivanje novih izbora:

- Dakle, sukobi interesa, zloupotrebe položaja, korišćenje funkcije za lično bogaćenje su jedino po čemu će ostati zapamćena Demokratska stranka sa njenim satelitima u ovoj opštini. Mislim da je vreme za nove izbore u Paraćinu.

Istraga o aferama u Paraćinu u toku

Podsetimo, nakon višemesečnog istraživačkog rada našeg portala, i mnogobrojnih dokaza koje smo prikupili preko različitih javnih institucija, Tužilaštvo i policija su pokrenuli istragu i uskoro se očekuje podizanje optužnice povodom sedam afera u Opštini Paraćin, kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

Sedam afera koje je naš tim istraživačkih novinara otkrio i kojima se bavi od Nove godine, došle su do nadležnih organa i uskoro se očekuje kraj istrage koja će pokazati niz nezakonitih radnji koje su vlasti u Paraćinu nesmetano obavljale.

#Paraćin

#Poslanik

#SNS

'