AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u kontaktu je sa ruskim službama bezbednosti povodom hapšenja terorista koji su nameravali da napadnu učesnike šetnje ‘Besmrtni puk’, među kojima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas ministar unutaršnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je za Tanjug, povodom informacija iz Moskve da su ruske službe sprečile teroristički napad na kolonu u maršu "Besmrtni puk", rekao da očekuje da im ruske kolege dostave više informacija povodom tog slučaja, "posebno imajući u vidu činjenicu da je naš predsednik bio na čelu kolone, zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom".

- Ujedno želim da pohvalim kolege iz ruskih bezbednosnih službi koji su pokazali izuzetnu profesionalnost i koji su odličnom reakcijom sprečili tragične posledice. Ovo je još jedan pokazatelj da teororizam predstavlja najveću bezbednosnu pretnju u svetu i zato će naša policija nastaviti da sarađuje sa ruskim, ali i svim drugim službama, kako bi adekvatno odgovorili na terorističke pretnje i potencijalne napade - zaključio je Stefanović.

Pročitajte još: Gojković sa predsednikom Odbora za odnose sa EU Bundestaga

#Bezbednost

#Nebojša Stefanović

#Rusija

'