AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić reagovao na afere u Paraćinu.

Paraćin je Opština u Srbiji gde vlada nezaposlenost i siromaštvo, osim za nekolicinu građana koji su u sprezi sa vladajućom koalicijom, na čijem je čelu skoro 20 godina Saša Paunović. Sve do sada, niko se nije bavio malverzacijama i koruptivnim aktivnostima čelnika ove opštine, međutim, kako je naš portal počeo da istražuje kako se radi u Paraćinu, otkrili smo veliki broj afera i kriminalnih radnji koje su nesmetano činili lokalni funkcioneri ovog mesta.

Takođe, na sednici Skupštine opštine Paraćin održane u četvrtak, građanima je bio zapranjen ulaz u skupštinsku salu, a Paunović je unajmio i privatno obezbeđenje koji su sprečavali ljude da prisustvuju sednici. Na sednici održanoj u četvrtak fizički je napadnut opozicioni odbornik Jedinstvene Srbije, Danijel Miletić, što govori da je nasilje uobičajen način na koji Demokrate komunicira sa neistomišljenicima.

- Nasilje koje Paunovićevi ljudi sprovode nad svojim sugrađanima je preslikan scenario koji je pokazao Dragan Đilas, kada je na isti način, fizičkom silom, nasrnuo na poslanika SNS Aleksandra Mirkovića na sednici Skupštine grada Beograda. Vidi se da je način na koji Saša Paunović vodi Paraćin zapravo Đilasova škola, gde su glavni aduti nasilje, zastrašivanje, pretnje, ucene i ne prezanje ni od čega da bi sebe zadržali u foteljama koje zauzimaju skoro dve decenije. Zato ne čudi kratak fitilj predsednika Opštine Paraćin i unajmljivanje privatnog obezbeđenja, jer po svaku cenu želi da sačuva mesto i da se spasi od istražnih organa, međutim činjenica da predsednik Opštine iznajmljuje obezbeđenje da ga štiti od njegovih sugrađana, govori koliku podršku zaista uživa Paunović i da su vanredni izbori hitno potrebni u ovom mestu - rekao je član Predsedništva SNS Goran Vesić.

- Nakon sramotnog ponašanja, praćenog fizičkim nasiljem, možemo samo da se zapitamo dokle su gradski "šerifi" iz Paraćina spremni da idu u svom hajdučkom postupanju i odakle nekom pravo da uvodi lično, privatno obezbeđenje u prostorije grada kao da to nije vlasništvo svih građana, već njihova privatna imovina – upitao je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Paraćin

'