AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim ambasadorom Republike Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu i napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Na sastanku su razmotrene i mogućnosti unapređenja saradnje dve zemlje, pre svega u oblasti ekonomije i investicija, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijerka Brnabić podsetila je da su odnosi Srbije i Italije prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše kontinuirani dijalog na visokom nivou i obostrana podrška u pitanjima od strateškog interesa.

Foto: Tanjug

Italijanski ambasador rekao je da je Srbija za Italiju faktor stabilnosti u regionu i važan ekonomski partner i naglasio da će njegova zemlja nastaviti snažnu podršku Srbiji u oblasti evrointegracija, borbe protiv korupcije, u domenu vladavine prava, kao i politici regionalne stabilnosti.

Lo Kašo je pohvalio napredak Srbije postignut sprovođenjem teških reformi, ističući da je to i lični utisak, s obzirom da je do 2008. godine u ambasadi Italije u Beogradu obavljao funkciju zamenika šefa misije.

Foto: Tanjug

Sagovornici su se saglasili da su obe države opredeljene za dalje unapređenje ekonomske saradnje, za koju postoji veliki potencijal.

Ambasador Lo Kašo podsetio je da će dve države u narednoj godini obeležiti i dva važna datuma, 140. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva država.

Pročitajte još: VUČIĆ: Srbija je izuzetno posvećena reformama države

#Ana Brnabić

#Italija

#ambasador

'