AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov danas je na sastanku proširenog sastava povereništva stranke u Čajetini istakao da su pred Srbijom i pred strankom veliki izazovi i da je u narednom periodu, više nego ikada, potrebno jedinstvo.

On je naveo da se ubrzano otvara pitanje Kosova i Metohije, a da se može govoriti o tri politike koje se vode u Srbiji.

- Jedna je ona koju vodi Aleksandar Vučić, koja na ozbiljan i odgovoran način pristupa ovom problemu i pokušava da ga reši. Drugu politiku čine Đilas i neka njegova ekipa koja keže da ne zna ništa o Kosovu i da ih to ne zanima, ali će samo biti protiv Vučića. A treću politiku vode samozvane patriote - istakao je Jovanov, saopštio je SNS iz Čajetine.

On je ocenio da je "to ta politika zamrznutog konflikta", a da je interesantno da tu politiku aktivno vode Albanci sa Kosova i Metohije.

- Oni neće da učestvuju u pregovorima i razgovorima, oni odbijaju da do kraja sprovedu Briselski sporazum, oni čine taj konflikt zamrznutim - konstatovao je Jovanov.

Govoreći o pokušaju blokade života u zemlji, Jovanov je rekao da je odgovor stigao i da se Balša Božović, Vuk Jeremić, Saša Janković i Borko Stefanović hvale blokadama.

Kaže da je jasno da se ide na rušenje Vučića i destabilizaciju Srbije, zbog čega je neophodno jedinstvo.

On je istakao i da moraju da rade mnogo više svi zajedno i ukazao da SNS nije politička stranka koja u drugima traži objašnjenje za sopstvene loše pozicije.

- Problem je u nama, a taj problem je počeo da se rešava - rekao je Jovanov i dodao da njega ne zanima predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, već kako je rekao, SNS i zašto nisu radili dovoljno.

Dodao da je sramota što se odbor u Čajetini nije oglasio na brutalne uvrede koje je Stamatović upućivao Vučiću.

Veruje da će građani prepoznati da Čajetina može mnogo bolje i da postoje ljudi koji mogu na odgovorniji i bolji način da vode tu opštinu.

- Ne sme se dozvoliti da se opštinski budžet puni rasprodajom Zlatibora. Ovde se radi o vašoj budućnosti - istakao je narodni poslanik Krsto Janjušević i dodao da će naprednjaci u Čajetini uvek raditi u opštem interesu i da će se sastajali još češće sa idejom da pokažu da je SNS u Čajetini opet jaka.

Član povereništva SNS Čajetine Željko Stakić rekao je da će u budućnosti da sprovode afirmativnu politiku koja će za epilog imati samo rezultate rada.

Oko 200 članova i smpatizera SNS iz Čajetine prisustvovalo sastanku proširenog sastava povereništva SNS Čajetine.

#Milenko Jovanov

#SNS

'