AKTUELNO

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je večeras Saši Jankoviću da se njegov pokret ne može više zvati Pokret slobodnih građana, već Pokret porodice Janković, jer je "juče nastao, a danas se raspao".

Marković u saopštenju navodi da su iz Jankovićevog pokreta pobegli brojni ugledni ljudi.

- Ostali ste samo vi i vaša supruga u vašem porodičnom Pokretu. Jer gospodine Jankoviću građani ne glasaju za grčenje u skupim bečkim hotelima, već za rezultat koji ima ova vlast - rekao je Marković.

Reagujući na današnje Jankovićeve reči, Marković je uzvratio da Janković i njegovi partneri čekaju ispred vrata raznih ambasada, a ne građani Srbije.

Ali kako čujem, navodi Marković, u poslednje vreme sve češće se desi da samo poljubite ta vrata jer su i oni shvatili da tamo idete samo zbog ličnih interesa i da ste izgubili svako poštovanje od građana Srbije, pa im se ne isplati da ulažu u vas.

Ne znam šta je tu loše pomagati građane i vraćati im direktno novac kojim oni pune budžet grada Jagodine, rekao je Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine.

- Dok ste se vi sami grčili u skupim bečkim hotelima, ja sam u Beč vodio studente, poljoprivrednike i privrednike - naveo je on i dodao da je više puta razgovarao sa Slobodarskom partijom Austrije koja sada ima šest ministara u Vladi, da kao zemlja koja od 1. jula predsedava EU, pomogne Srbiji da se odluke u evropskim i svetskim institucijama ne donose silom, već da se poštuje međunarodno pravo.

Ne možete vlast da menjate vi i vaši partneri, "Zaštitnici ličnih interesa", već građani Srbije. Vi i vaši Zaštitnici ličnih interesa pravili ste lične međunarodne "prijateljske" odnose, kako bi oni finansirali vas i vašeg pajtosa, Zaštitnika ličnog interesa, Vuka Jeremića, a ne zarad interesa Srbije, rekao je Marković.

- Gospodine Jankoviću vama smeta ova vlast koju vode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Ali građani su na poslednjim izborima jasno pokazali ko su po njima pravi zaštitnici građana Srbije - zaključio je Marković.

#Dragan Marković Palma

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'