AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Indije Subrata Batačardžija, izrazivši nadu da će on, tokom mandata u Beogradu, učiniti još sadržajnijim tradicionalno dobre veze dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što će već ove nedelje imati čast da ugosti indijskog potpredsednika Naidua, jer odnose Srbije i Indije karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima.

Ambasador Batačardži je rekao da je upravo predsednik Vučić otvorio novu eru u odnosima dveju zemalja, jer je prošle godine, kao premijer, boravio u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Batačardžija da prenese pozdrave premijeru Modiju i rekao da je impresioniran rezultatima koje Indija postiže u razvoju privrede.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da se napredak u međusobnim ekonomskim odnosima dveju zemalja vidi i kroz dolazak indijske kompanije TAFE, koja će nastaviti proizvodnju u srpskoj fabrici za proizvodnju traktora IMT. Predsednik Vučić je zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Indija

#Srbija

#ambasador

'