AKTUELNO

Izbori u BiH biće održani 7. oktobra.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da ima saznanja da se strane ambasade messaju u izbore u Republici Srpskoj i da je pred Srpskom deset vrlo teških predizbornih dana.

Dodik za mešanje u izbore u BiH optužuje na prvom mestu staru američku administraciju, sa ambasadorom u Sarajevu Morin Kormak na čelu, kao i Britance i neke druge predstavnike međunarodne zajednice, koji se svojski trude, kako je rekao, da na vlasti održe Mladena Ivanića, Mirka Šarovića, Dragana Mektića i druge članove "takozvanog Saveza za pobjedu".

Dodik, koji je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsedništva BiH, podsetio je da je aktuelni srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić, ranije izjavio da se Srbija meša u izbore u BiH. Dodik kaže da je Ivanić to rekao samo zato da predsednik Vučić ne bi došao u Republiku Srpsku da tvori bolnicu u Kasindolu i time je, kako je ocenio, naneo ozbiljan udarac Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na Glavnom odboru SNS-a da će posle oktobarskih izbora u BiH izneti, kako je rekao, frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Milorad Dodik

'