AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS odbacio je kao lažne tvrdnje Nikole Jovanovića o "dramatičnom pogoršanju" javne bezbednosti u Beogradu.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke ističe da najnovijim saopštenjem "galsnogovornik lopova, siledžija i tajkuna (Nikola Jovanović) iznova dokazuje da nema laži koju neće upotrebiti, a sve sa ciljem da nekako opravdaju svoje političko postojanje".

- Notorne laži koje Jovanović svakodnevno izgovara verovatno se odnose na vreme vlasti Dragana Đilasa i Vuka Jeremića kada su sva ubistva ostajala nerešena, poput ubistva novinara Milana Pantića i političkog neistomišljenika Ranka Panića - navodi Mirković u saopštenju dostavljenom medijima i dodaje:

"Istine radi, od ukupnog broja ubistava, koja su posledica obračuna kriminalnih grupa, koja su se desila u ovoj godini na teritoriji grada Beograda rešeno je više od polovine, a na rešavanju preostalih se intenzivno radi."

Takođe, dodaje, statistika pokazuje da je vršnjačko nasilje u padu poslednjih 6 godina, jer se godišnje prosečno zabeleži 250 krivčnih dela, dok je taj broj, u periodu od 2008. do 2012. kada su Đilas i Jeremić bili na vlasti, bio između 300 i 370.

- Ovi podaci pokazuju da ministar Nebojša Stefanović odlično obavlja svoj posao, kao i da su predstavnici Saveza ništa više nego najobičniji lažovi i prevaranti - kaže Mirković.

Podvlači da bi Jovanović morao da se pozabavi pre svega kriminalom i nasiljem „u svojim redovima“

- Jedan od šefova tog interesnog saveza Dragan Đilas je tukao građane na ulici kada su mu postavljali pitanja i ukazivali na njegov lopovluk. Drugi Jovanovićev šef Boško Obradović je podržavao prebijanje novinarke Gordane Uzelac, a i fizički nasrtao na članice RIK-a, dok je Željko Veselinović, odbornik u Skupštini grada Saveza za Srbiju i predsedavajući tog Saveza pozivao na silovanje premijarke Ane Brnabić - podseća Mirković u saopštenju.

Ističe da svi podaci koje je izneo i „razotkrivene laži pokazuju da su Đilas, Jeremić, Obradović i njima slični ljudi, koji su svojim nedelima dokazali da nisu ništa drugo do najobičniji prevaranti, lažovi i secikese, kojima je jedini cilj da se dočepaju vlasti i dodatno se obogate“.

- Građani to prepoznaju, zato je podrška Srpskoj naprednoj stranci i politici predsednika Aleksandra Vučića sve veća iz dana u dan - zaključuje Mirković.

#Aleksandar Mirković

#SNS

'