AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić upitao je sinoć koje je to knjige čitao Vuk Jeremić kad je postao čovek kakav jeste.

Jeremić je prethodno na Tviteru napisao da je "dok je Vučić demolirao trafike, on čitao knjige".

- Mladi ljudi treba da čitaju, i poželjno je da čitaju literaturu koja im učvršćuje moralni integritet i gradi pozitivne vrednosti, ali erudita Vuk Jeremić očito nije čitao takve knjige, jer da jeste ne bi parama katarske ambasade i Patrika Hoa vodio kampanju protiv sopstvene države i nastojanja da se problem Kosova i Metohije reši na korist srpskog naroda - odgovorio mu je Đurić.

Kako kaže, možda je Jeremić samo čitao knjige koje su iskvarile njegovu mladu neoblikovanu dušu, ili su mu naprosto bili draži negativni junaci, navodi se u saopštenju SNS.

- Jedno je, međutim, sigurno, Jeremić je preskočio važžna dela školske lektire u kojima se veliča ljubav prema otadžžbini, a u čitanci je očito preskakao narodne pesme, jer danas bez ikakve grižže savesti napada svaku držžavotvornu politiku i sve što je Srbinu sveto. Voleo bih da znam šta je to Jeremić čitao pa je postao čovek kakav jeste, ali smeo bih da se opkladim da su mu omiljeni naslovi "Idiot" i "Kovači lažnog novca" - zaključuje Đurić.

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'