AKTUELNO

Danas u 15:00 sati u Aleji zaslužnih građana, biće sahranjen Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Telo nekadašnjeg ministra Kulture, položeno je u kapeli, a mnogobrojna rodbina, kao i poštovaoci, polako pristužu.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Podsećanja radi, opelo u kapeli, biće održano u 14:30, nakon čega će povorka otići do grobnog mesta, gde će Tasovac biti sahranjen.

Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Na sahrani su se pojavili mnogi Ivanovi prijatelji i kolege, a njegov sin sve vreme grcao u suzama i plakao, dok se grlio sa svojim najmilijima, a između ostalog i bivša supruga, koja se nije odvajala od sina.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Smrt velikog pijaniste izazvala je lavinu emocija među svima, a poruke saučešća i podrške stižu Tasinoj porodici sa svih strana od najvećih muzičkih do najvećih političkih i diplomatskih imena iz celog sveta.

Podsetimo, Ivan Tasovac rođen je u Beogradu 1966. godine, sin je poznatog jugoslovenskog glumca Predraga Tasovca. Diplomirao je na prestižnog moskovskom Konzervatorijumu „Petar Iljič Čajkovski“, a bio je direktor Beogradske filhramonije u dva navrata, prvi put od 2001. do 2013. kada je na poziv tadašnjeg premijera Ivice Dačića postao ministar kulture i informisanja. Nedeljnik vreme ga je izabrao za ličnost godine 2011.

Preminuo je u sredu 29. septembra nakon što mu je pozlilo u domu u Beogradu, a iza sebe ostavio je devetnaest godina mlađu suprugu i sina kojeg su dobili prošle godine.

Autor: