AKTUELNO

Uprkos pandemiji korona virusa, planovi za leto se i dalje prave, a mnogi veruju da odlazak na more ipak nije nemoguća misija, te da će moći da skoknu do Grčke, Crne Gore ili Hrvatske. O daljim destinacijama za sada se još uvek ne razmišlja, ali slamska spasa je letovanje u regionu.

No, još uvek je neizvesno kako će odlazak preko granice izgledati, a još je nejasnije na koji način ćemo se ponašati na plažama ove godine. Ipak, neke države donele su određene smernice, a nedavno je to uradila i Crna Gora.

Foto: Pixabay.com

Podsetimo, oni još uvek nisu otvorili granice, a odluka o tome biće donešena nakon sednice i preporuka Svetske zdravstvene organizacije.

Ako ovog leta planirate da se zaputite put ove susedne države i odete na neku od njihovih plaža, evo šta morate da znate!

Foto: Tanjug AP/Yorgos Karahalis

Kada je reč o privatnim plažama, zakupci istih su u obavezi da:

- na ulazu na kupalište na vidnom mestu istaknu obaveštenje o privremenim merama prevencije i suzbijanja ovog korona virusa.

- obezbede rastojanje između kompleta ležaljki od najmanje dva metra

- na delu bez plažnog mobilijara obezbede fizičku distancu od najmanje dva metra

- obezbede redovno održavanje higijene i dezinfikuju plažni moblijar i opremu (ležaljke, kabine za presvlačenje, tuševe, toalete, različite rekvizite...)

- obavezno postave sredstva za dezinfekciju

- obezbede mesto za higijensko odlaganje otpada

S druge strane, kada je reč o neuređenim ili divljim plažama i kupalištima, nema puno uslova: korisnici su dužni da poštuju distancu od najmanje dva metra.

#Crna Gora

#Plaža

#pravila

<
'