AKTUELNO

Kada se tek smeste u hotel, većina ljudi odmah uradi neke stvari kojih zapravo nisu ni svesni.

To se razlikuje kod muškaraca i žena, pokazalo je jedno istraživanje.

Neki će možda želeti da odmore, pa odmah leći u krevet, dok će drugi zaviriti u kupatilo ili uključiti televizor.

Naime, naučnici su otkrili da po dolasku u hotel najviše volimo da skačemo po krevetu, gledamo televiziju i preturamo po kupatilu. U ovom istraživanju ispitane su navike gostiju pri ulasku u novu hotelsku sobu, pri čemu je otkriveno da se navike razlikuju u zavisnosti od pola.

Žene će najpre proveriti šta ima u kupatilu od kozmetike, da li su tu šampon, pena za tuširanje, mali sapun ili četkica za zube. Muškarci će uzeti daljinski i proveriti koji kanali su u ponudi.

Od muških gostiju, 19 odsto njih priznaje da ovo prvo uradi, ali ni lepši pol ne zaostaje – 15 odsto žena takođe će pogledati ponudu kanala na televizoru.

Omiljena aktivnost oba pola je gledanje kroz prozor hotelske sobe. Čak 54 odsto žena, odnosno 48 odsto muškaraca kažu da im je zadovoljstvo da gledaju nepoznatu panoramu iz čiste, uredne sobe. Nakon što ste proverili sobu, to ćete uraditi i sa ostatkom hotela. Od muških ispitanika, 13 odsto će otići u teretanu ili na bazen, za šta se izjasnilo i 16 odsto žena.

Zanimljivo je i to da će pripadnice lepšeg pola prve posegnuti za flašicama u mini – baru. To će uraditi 11 odsto njih, u poređenju sa samo 8 odsto muškaraca. Jedna u 10 žena odmah će otići u hotelski toalet da obavi nuždu, što će uraditi samo 8 odsto muškaraca.

– Očigledno je da muškarci i žene imaju veoma različitu listu prioriteta pri dolasku u hotela – rekla je Kejt Hopkraft, jedan od istraživača.

Anketa je utvrdila i šta nam daje najveću dozu adrenalina pri polasku na novo putovanje. Tu je pobedu odnelo ukrcavanje u avion (48 odsto), a na drugom mestu je ulazak u novu hotelsku sobu. Pri pakovanju će se ozbiljno uzbuditi samo 38 osto ispitanih.

#Hotelska soba

#putovanje