AKTUELNO

Ako tražite svežu prolećnu salatu i nešto što bi vam dobro došlo kao prilog uz vaskršnju trpezu, imamo pravi recept.

Spremite laganu ali veoma ukusnu salatu od mladog luka, pavlake i fete i vaši ukućani će vam biti zahvalni.

Sastojci:

2 veze mladnog luka

1 čaša kisele pavlake (veći procenat masti)

200 g fete

so i biber prema ukusu

2 kašike maslinovog ulja

peršun (opciono)

Priprema:

Operite i očistite mladi lud, a potom ga iseckajte na kolutiće. Posolite i pobiberite prema ukusu, i blago izgnječite viljuškom da luk omekša.

U posebnoj posudi dobro izgnječite fetu i potom dodajte pavlaku.

Prespite luk u posudu i sve dobro promešajte.

Prelijte sa sve kašike maslinovog ulja i dekorišite sa svežim sitno seckanim peršunom.

Ostavite je u frižideru da se dobro ohladi.