AKTUELNO

Prema njegovim rečima, oni koji su izazvali nerede su snimljeni bezbednosnim kamerama tako da ne postoji mogućnost za otvaranje teorija zavere.

Bezbednosne agencije BiH nemaju saznanja da je bilo koji državljanin Srbije učestvovao u organizaciji napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, izjavio je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je komentarisao spekulacije pojedinih bošnjačkih medija da iza pokušaja Vučićevog linča 11. jula 2015. stoje srpske bezbednosne službe i policajci koji su, navodno, prilikom tadašnje posete srpskog premijera Srebrenici bili na "tajnom zadatku".

Mektić kaže da užilaštvo BiH snosi najveću odgovornost za to što, kako kaže, ni nakon godinu i po dana niko nije procesuiran za pokušaj ubistva visokog stranog državnika.

- S obzirom na krajnje neozbiljno ponašanje Tužilaštva BiH i činjenicu da niko nije optužen za pokušaj atentata na premijera Srbije, sada se pojavljuju razne spekulacije i pokušaji relativizacije celog slučaja. Oni koji su u Potočarima izazvali nerede i bacali kamenje na Vučića isključivo su državljani BiH. - kaže Mektić.

S. P.

#Aleksandar Vučić

#Bosna i Hercegovina

#Dragan Mektić

#Napad

#Srebrenica

'