AKTUELNO

Zoran Milanović je proglasio pobedu na izborima.

Na izbore za hrvatskog predsednika do danas posle podne izašlo je više od 1,5 miliona birača, odnosno 43,52 odsto, objavila je Državna izborna komisija.

Dileme više nema, Zoran Milanović novi je hrvatski predsednik. Prvi zvanični rezultati nakon što je obrađeno više od 50 odsto glasova daju značajnu prednost Milanoviću, koji je dobio podršku 53,22 odsto birača, a za Kolindu Grabar-Kitarović glasalo je 46,78 odsto.

Više nema ni teoretske šanse da se ta prednost dosegne, jer su uključeni i rezultati iz BiH, gde je Grabar-Kitarović dobila više glasova.

Nakon objavljivanja rezultata izjaznih anketa, u Milanovićevom štabu počelo je slavlje, a ubrzo se i sam Milanović oglasio na društvenim mrežama i zahvalio svima koji su glasali za njega i učestvovali u kamanji.

- Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest meseci. Ljudi, hvala vam! - napisao je Milanović.

Muk je zavladao u štabu Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa, ozbiljna i zabrinuta lica okupljenih koji nisu još ni približno napunili veliku kongresnu dvoranu City Plaza centra.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Tanjug/Dragan Kujundžić

#Hrvatska

#Izbori

'