AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekosutra putuje u Drvar u Bosnu i Hercegovinu i tamo će učestvovati u promociji jednog privrednog projekta, a posetiće i Mrkonjićgrad.

Šef predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović istakao je da će prilikom posete predsednika Srbije Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika biti realizovana dva projekta.

Foto: TV Pink Printscreen

Ti projekti, kako je rekao, obuhvataju sve ono što je ukupna strategiju odnosa između RS i Srbije.

- Osnovni ciljevi te strategije su politička stabilnost i mir u regionu, a onda i ostvarivanje interesa koji su važni za naš narod - rekao je Cicović.

-U Drvaru će u prepodnevnim satima biti otvorena poslovnica Komercijalne banke, a nakon toga će se otvoriti pogon "Jumka" koji odmah zapošljava 100 ljudi i to će u značajnoj meri dosta doprineti prevazilaženju svega onoga što su problemi u opštinama u Federaciji u kojima su u većini Srbi, jer se oni nekako zaobilaze sa projektima koji su u funkciji jačanja ekonomske aktivnosti - rekao je on i dodao da treba pomoći tim ljudima da se zaposle.

Foto: TV Pink Printscreen

Analitičar prof. Milimir Mučibabić slaže se sa Cicovićem i dodaje da napor koji čini vlast u Srbiji kako bi pomogla svom narodu u Federaciji pored ekonomskih ima i psihološki i kohenzivni faktor.

On ističe da investicija u srpske opštine u Federaciji pojedinci doživljavaju kao atak na suverenitet iste sa namerom da se involvira uticaj Srbije u prostore suverene BiH.

Kako kaže, u nizu tih apsurda koji se protive zdravoj logici priča o auto-putu od Beograda do Sarajeva je možda poslednja.

-Danas se smatraju ovakvi projekti kao ozbiljni civilizacijski iskoraci koji obezbeđuju narodu pristojniji život i lakši protok robe - kaže Mučibabić.

-Tu paranoju podgreva politička elita u Sarajevu svesna činjenice da je to jedina šansa na kojoj može popuniti svoju nedelatnu prirodu svoje politike - dodaje on.

Kako ističe, to je nešto što zdravom razumu izmiče.

#Aleksandar Vučić

#Drvar

#Poseta

'