AKTUELNO

Titova pećina, kulturno-istorijski spomenik u okviru Spomen-kompleksa "25. maj" u Drvaru, biće otvoren 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, najavila je načelnica Opštine Drvar, Dušica Runić.

Runićeva je kazala da je 9. maj važan dan za celi svet, a posebno za Drvar - nekadašnji "grad heroj" koji je dokazao svoje antifašističko lice i danas ponosno čuva istorijske činjenice i antifašistički duh naroda koji žive u njemu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podsetila je da je Titova pećina za turiste zatvorena prošle godine kada je usled elementarnih nepogoda odron uništio baraku na ulazu, a sredstva za obnovu, u iznosu od 50.000 KM, obezbedila je Vlada Federacije BiH.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Radovi su počeli tokom prošle godine stavljanjem vertikalne žičane zaštite na stenama iznad baraka. Ostalo je još da uradimo sanaciju baraka, uređenje pristupnog puta i elektrifikaciju - rekla je Runićeva u izjavi za Srnu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Runićeva je istakla da je jedini prihod koji Opština Drvar direktno ostvaruje od turizma prodaja ulaznica za Titovu pećinu, zbog čega je veoma važno što će ovaj kulturno-istorijski spomenik biti ponovo otvoren.

#Titova pećina

'