AKTUELNO

Savet ministara BiH odlučio je danas da zabrani ulazak u Bosnu i Hercegovinu strancima iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, kako bi se sprečilo širenje zaraze u ovoj zemlji.

Savet ministara BiH takvu odluku doneo je na telefonskoj sednici na kojoj je, na predlog Ministarstva bezbednosti BiH, doneta odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.

Ovom odlukom zabranjen je ulaz stranim državljanima sa područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a posebno iz kineske provincije Vuhan, Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, Nemačke, Austrije, Španije, Švajcarske i Belgije.

Stranac može ući u BiH isključivo sa važećim pasošem, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak na teritoriju BiH, Granična policija izdaje rešenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.

Savet ministara BiH zadužio je Ministarstvo spoljnih poslova BiH da o realizaciji ove odluke obavesti diplomatsko-konzularna predstavništva.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH", navedeno je u saopštenju iz Saveta ministara BiH.

#BiH

#koronavirus

#zabranjen ulaz

'