AKTUELNO

Lekari se bore za život trogodišnje devojčice A.H. koja je teško povređena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

U udesu, koji se dogodio sinoć u Vučkovcima u Bosni, poginule su 38-godišnja Ajša Kurbašić i njena 15-godišnja ćerka Irmela.

Trogodišnje dete nalazi se na Odeljenju intenzivne nege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, priključeno je na aparate za veštačko disanje. U izuzetno je teškom stanju, pod stalnim lekarskim nadzorom, a sve dalje prognoze su neizvesne, rekao je Eldar Šehić, iz Službe za odnose s javnošću UKC Tuzla.

Dete se u trenutku nesreće nalazilo u vozilu “opel kadet”, koje se na magistralnom putu Gradačac - Ormanica, u mestu Vučkovci, sudarilo s kamionom “mercedes”, za čijim volanom se nalazio A. H. (31) iz Lukavca.

O jačini sudara svedoči i činjenica da još nije poznato ko je upravljao “opelom”, u kojem se u trenutku sudara nalazilo pet odraslih osoba i beba. Svi su, kako se moglo čuti, bili na putu ka proslavi Irmeline maturske večeri.

Ajša i Irmela ostale su na mestu mrtve, dok su ostali putnici iz “kadeta” hitno prevezeni u bolnicu. Osim trogodišnjeg deteta, u UKC Tuzla primljene su i Ajšina 17-godišnja ćerka Minela, Elvis Džonlagić (30) i Sanela H. (26) iz Gračanice.

- Pacijent E. Dž. zadobio je teške telesne povrede i primljen je u Kliniku za opštu hirurgiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno, a danas će mu biti urađene dodatne pretrage. Pacijentkinja M. K. je sa teškim povredama grudnog koša primljena u Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njoj će takođe biti rađene dodatne pretrage. I njeno stanje je zasad stabilno, svesna je i komunikativna - kazao je Šehić. Sanela H. je, nakon ukazivanja pomoći, odbila hospitalizaciju i upućena je na kućno lečenje.

Nesreća se dogodila u 17.55. Nastradali su se "kadetom" kretali iz pravca Vučkovaca prema Gradačcu, gde je bila proslava mature, a do nesreće je došlo na oko pet kilometara od njihove kuće.

Stanovnici Gradačca i okolnih mesta šokirani su ovom tragedijom, a nastava u područnoj školi u Srnicama, koju je pohađala nastradala Irmela odgođena je danas i sutra.

#Beba

#Majka

#Matura

#ćerka

'