AKTUELNO

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Dodik je istakao da je Ustavni sud BiH od ustavobranitelja, što im je ustavna obaveza, odavno postao politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH a čine sve da je sruše.

On je komentarišući odluku Ustavnog suda da je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio, u saglasnosti sa Ustavom BiH, Dodik je u izjavi za Srnu rekao da ne postoji saglasnost Predsedništva BiH na zastavu BiH, što je propisano Ustavom, te je stoga, istkao je, iole pravno pismenoj osobi jasno da Zakon o zastavi BiH nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Podnoseći apelaciju nisam očekivao da Ustavni sud BiH zaštiti Ustav, jer ga ni do sada nije štitio. Hteo sam da na očiglednom primeru pokažem u koje svrhe se u kontinuitetu koristi Ustavni sud. I ova presuda pokazuje da Ustavni sud BiH radi protiv Ustava BiH i da su gotovo sve presude protivne Ustavom i zakonom zaštićenim interesima Republike Srpske i srpskog naroda", naveo je Dodik.

#BiH

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#Srbi

#Ustav