AKTUELNO

Sa zgrade Saveta srpske nacionalne manjine u Varaždinu ponovno je skinuta srpska zastava, saopštila je Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije.

Portparolka Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić rekla je za Hinu da je, do subote oko 10 sati, kada je primljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina skinuta “zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja”.

O incidentu se izjasnila i poslanica u hrvatskom parlamentu i predsednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je oštro osudila ovaj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako je rekla, trebalo da bude grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana, uključujući i nacionalne manjine.

S obzirom na to da nije reč o prvom ovakvom incidentu, već je srpska zastava s iste zgrade skinuta i u novembru prošle godine, Antolić Vupora je ocenila da time neko delu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.

– Uverena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu decu od malih nogu kroz građanski odgoj učimo toleranciji, ali ovaj primer nažalost govori kako je društvo u tom pogledu zakazalo – navela je Antolić Vupora.

Autor:

#zastava srbije