AKTUELNO

Marovićev advokat Zdravko Begović rekao je da je njegov klijent još na lečenju u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

Bivši visoki funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović nije uplatio 1,1 milion evra u budžet Crne Gore, na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, a kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu, koja je budvanskoj opštini nanela višemilionsku štetu, prenosi RTCG.

Navodi se da je Marovićev advokat Zdravko Begović rekao za "Pobjedu" da je njegov klijent još na lečenju u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

- Moj branjenik se nalazi još na lečenju, a što se tiče novca koji je trebalo da uplati, nemam informaciju kada će to uraditi. U svakom slučaju, ako ne uplati zapleniće se imovina koja je mnogo više vredna i ona će se kasnije prodajom refundirati u budžet - rekao je Begović.

Navodi se da je istim sporazumom kojim je trebalo da uplati novac, Marović pristao na kaznu od tri godine i devet meseci zatvora. Za Marovićem je sredinom maja raspisana crvena Interpolova poternica kako bi kaznu odslužio u Spužu.

Prema sporazumima koje je potpisao, Marović je učestvovao u malverzacijama prilikom gradnje Donjeg bulevara, puta u selu Krapina, platoa na Jazu, izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i u predmetima „Properti investment“, „Kopirajt“, ,,Prijevor“ i ,,TK Plaza“.

#Crna Gora

#Imovina

#Svetozar Marović

'