AKTUELNO

Ministar zdravlja Vili Beroš u noći između petka i subote obišao je povređene u sudaru vozova kod Novske. U bolnici u Novoj Gradiški smešteno je sedam osoba, od čega su petorica strani državljani, a nezvanično se saznaje da su Iranci. Beroš je potvrdio da se radi o strancima, ali nije hteo da potvrdi odakle dolaze.

- U ovom trenutku ne delimo ljude po tome odakle su, zbrinjavamo ih po hitnosti, rekao je Beroš za dnevnik.hr.

Dobra vest je što niko od povređenih osoba nije u životnoj opasnosti, što je ranije potvrdio i dr Darko Kikić, hirurg iz OB Nova Gradiška. Među povređenima je i jedno dete.

Ministar Beroš u bolnici je iskoristio priliku i porazgovarao sa jednim čovekom koji se našao u vozu koji je vozio iz Vinkovaca prema Novskoj.

- Razgovarao sam sa jednim hrvatskim državljaninom koji je neposredno pre nesreće zaspao tako da nije znao da li je san ili java. Probudio se u nekom košmaru u vagonu koji je bio okrenut, ali srećom nema teške povrede, rekao je Beroš za dnevnik.hr.

Svedoci: Strašan udarac

Dvojica stanovnika mesta u blizini mesta Rajić su za Novu TV ispričali što su videli.

-Čuo sam strašan udarac, kao da padaju krovovi sa kuća, bio sam iznenađen jer na ovom području to se nije događalo. Nisam čuo vrisku, jer to se dogodilo kilometar i po od mene, ispričao je Milan Šimičić.

-Nisam video šta se dogodilo niti sam čuo buku il vrisku, ali sam u jednom trenutku video da se ljudi okupljaju pa sam otišao da vidim o čemu se radi. Kada sam čuo što se dogodio otišao sam da pomognem ljudima, ali pošto je brzo stigla i hitna pomoć i policija pomoć nije bila potrebna. Video sam da migrante da voze u kolima hitne pomoći, ispričao je Petar Marić.

Autor: