AKTUELNO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da za 30 godina Republiku Srpsku vidi kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namera prema okruženju, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procena.

"Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu", naveo je Dodik.

Dodao je da je uvek imao jasnu politiku koja je značila jačanje Republike Srpske i da nije bilo lako pregovarati o važnim pitanjima, kada je često bio sam protiv svih. Naveo je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u Srpskoj, da je jedno vreme bio i opozicija, ali da nikada nisu izostajali pritisci stranaca, pa čak i pretnje po njega i njegovu porodicu.

"One su me samo ojačavale da nastavim. Uvek sam se vodio time koliko moje ponašanje donosi ili odnosi Republici Srpskoj i da li je ugrožavamo ako kažemo da nešto nećemo", rekao je Dodik.

Davno sam shvatio, dodao je, da Republici Srpskoj može da pomogne jedino nedvosmislen stav odbrane njenih vrednosti.

Dodik je istakao da je ponosan na kontakt koji ima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savetu bezbednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može da pomogne", rekao je Dodik.

#Milorad Dodik