AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačku i šovinističku izjavu predsednika SDA i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac, Alija, na samrtnoj postelji ostavio u "amanet" Bosnu i Hercegovinu turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

- Ovo je još jedan dokaz da SDA ne odustaje od stvaranja unitarne BiH u kojoj bi bošnjački narod imao dominaciju, a Srbi i ostali bi bili građani drugog reda - saopštio je Linta.

Nažalost, smatra on, veliki deo bošnjačkih političara, intelektualaca i verskih dostojanstvenika se u suštini slaže sa izjavom Izetbegovića, što pokazuje da bošnjačka elita ne želi da prihvati Bosnu i Hercegovinu kao složenu državu tri istinski ravnopravna naroda.

- Jasno je da Bakir Izetbegović nije opredeljen za trajni mir i bezbednost, niti za pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, jer ne odustaje od politike stvaranja unitarne BiH koju je vodio njegov otac Alija i koja je bila glavni uzrok rata dedevedestih godina prošlog veka -  naveo je Linta.

#Bakir Izetbegović

#Miodrag Linta

'