AKTUELNO

Nastavljena je potraga za nestalim dečakom N.V. iz Herceg Novog, koga su talasi tokom nevremena povukli u more. Načelnik Odeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja, Žarko Lukšić, kazao je za TVCG da je u potragu danas uključen i dron, koji će uz helikopter Vojske Crne Gore pretražiti zaliv još jednom.

Kako javlja dopisnica TVCG, danas su povoljniji uslovi za potragu - poboljšana je vidljivost, more je mirno i bez vetra.

Lakušić je istakao da se dan mora maksimalno iskoristiti za potragu, budući da je za sutra najavljeno novo pogoršanje vremena.

Evropska agencija za zaštitu granica, Fronteks, uključila se sinoć u izviđanje i potragu. Helikopter agencije poseduje termovizijsku kameru i pretraživao je juče akvatorijum od ostrva Mamula do Herceg Novog i levo prema Zelenici i Kumboru.

Trinaestogodišnjak je nestao u utorak, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odeljenja bezbednosti Herceg Novi, dva dečaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Autor: