AKTUELNO

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Oružanih snaga BiH Zihada Hrelje iz Vitkovića kod Goražda danas je spasen jedan ljudski život.

Nakon što su meštani uočili devojku u dvadesetim godinama kako se bori sa brzacima Drine, Hrelja je istrčao iz stana i zagazio u hladnu vodu kako bi je spasio, piše Srpskainfo.

"Čuo sam je kako dovikuje “spasite me”, nakon što joj je se jakna zakačila za kamen, a bila je u dubini. Trčao sam bos, mislim da sam u poslednjem trenutku uspeo da je uhvatim jer ispod su već bili brzaci, a snage više nije imala. Izvučem je, pozovem policiju koja je veoma brzo reagovala" rekao je Hrelja.

Hrabri narednik, medicinski tehničar Deminerskog bataljona OS BIH, dobio je aplauz okupljenih meštana, starijih stanovnika Vitkovića i dece, ali drama u tom trenutku nije završena jer se devojka udaljila s lica mesta.

"Oko 40 minuta nakon ovog događaja patrola policije pronašla je devojku kod Baćanskog mosta i prevezla je u Urgentni centar Kantonalne bolnice. Nakon zbrinjavanja, ona će zbog psihičkog stanja biti upućena u UKC Sarajevo", kazao je Mirsad Kamenica, šef Odseka za analitiku i zaštitu tajnih podataka MUP BPK Goražde.

#Drina

#spasavanje