AKTUELNO

Devojčicu iz Banjaluke je čak dva puta ujela zmija poskok, najopasnija otrovnica u Evropi.

Bezazlena igra sedmogodišnje devojčice Nike i njenog dve godine starijeg brata Petra, u dvorištu porodičnog imanja u očevom zavičaju, zamalo je završila tragično, jer je devojčicu, dok su trčali za loptom, čak dva puta ujela zmija poskok, najopasnija otrovnica u Evropi.

Sve se odigralo pre desetak dana u selu Bjelaj, u opštini Bosanski Petrovac, kada su mališani iz Banjaluke došli u posetu dedi i baki, u pratnji roditelja, piše Banjaluka.net. Tog 2. septembra, deca su nakon prvog dana u novoj školskoj godini boravila u zavičaju. Pošto vole selo i sve ono što selo i sopstveno imanje nudi, mališani sebi veoma lako pronađu neku zabavu.

Posle ručka i pred kraj dana Nika i Petar su sa fudbalskom loptom krenuli niz dvorište, pored voćnjaka, na deo dvorišta na kojem im je otac napravio malo fudbalsko igralište. Igrajući se loptom, dodavajući je jedno drugom i trčeći za loptom deca su, prema priči njihovih roditelja, nagazila na zmiju, koja je verovatno braneći se ugrizla dva puta devojčicu Niku za skočni zglob leve noge, nakon čega su brat i sestra prestravljeni, plačeći i vrišteći, potrčali prema kući kako bi potražili pomoć.

Niko od prisutnih nije verovao šta se dešava dok nisu videli tragove od dva ugriza poskoka, nakon čega su devojčici krpom podvezali nogu ispod kolena i istog momenta krenuli prema Domu zdravlja Bosanski Petrovac kako bi devojčici bila ukazana prva pomoć.

- Nakon što smo stigli u Dom zdravlja u Petrovac, čekala nas je spremna dežurna ekipa lekara koji su pružili Niki prvu pomoć i smestili je u kola hitne pomoći, te je uz priključenje na infuziju i u pratnji medicinskog osoblja, jednog roditelja i starijeg brata, krenula za Bihać, sa verom da će joj život biti spasen - pričaju roditelji detalje ovog događaja koji im je zamalo mogao doneti ogromnu tragediju.

Autor: