AKTUELNO

Trenutno je u toku pretraga terena, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana

Najmanje tri osobe su poginule, a nekoliko je povređeno u udesu autobusa na putu Cetinje - Budva, prenose podgorički mediji. Zvanično je saopšteno da je autobus sleteo sa puta u mestu Obzovica i da je u toku izvlačenje povređenih.


Iz Uprave policije su na društvenoj mreži Iks (X) naveli da je autobus koji je sleteo s puta u vlasništvu kompanije "Papović". U crnogorskim medijima pojavio se snimak trenutka kada autobus koji je saobraćao od Budve do Cetinja sleće u provaliju.

Foto: Ustupljene fotografije/RINA


U autobusu smrti kako ga već sada zovu bilo je tridesetak putnika.


Redakcija crnogorskog portala Dan došla je do snimaka iz autobusa koji je sleteo u provaliju u mestu Obzovica.


Na uznemirujućim snimcima, koje je objavio Dan, vide se uplašeni putnici u trenuktu kada je došlo do stravične nesreće.


Do nesreće je došlo nakon što je autobus put putnika sleteo sa puta Cetinje – Budva. Prvi podaci ukazuju da je u autobusu bilo oko 35 putnika, a trenutno je u toku pretraga terena, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana.


Takođe, prema prvim zvaničnim podacima policije, u autobusu nije bilo dece.

Kako prenose Vijesti, ekipe Uprave policije u olupini autobusa u 13.10 časova javljaju da više nema povređenih niti novih stradalih. Autobus firme „Papović“ prevozio je putnike na relaciji Nikšić – Budva.

Foto: Ustupljene fotografije/RINA


Trećom trakom se odvija saobraćaj, da ne bi došlo do blokade i kako bi brojna kola Hitna pomoći i vozila policije mogli da odvoze povređene do bolnica.

Na mesto udesa upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.


Na licu mesta je više vozila Hitne pomoći. „Vijestima“ je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povređenih.

Foto: Ustupljene fotografije/RINA

Ekipama hitne pomoći, lekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povređenih.


„Na magistralnom putu Cetinje – Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usled čega je došlo do sletanja autobusa ‘Papović’ sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije“, objavila je Uprava policije.

Autor: