AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da će se kandidovati za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske na predstojećim izborima na jesen.

- Svi me nešto pitaju hoću li se kandidovati. Pokušavaju da osokole međunarodnu zajednicu kako bi navodno nešto zabranila - rekao je Dodik  i dodao da bi svaka zabrana značila da je on već pobedio na izborima.

On je podsetio da je bio u tri mandata predsednik Vlade Srpske, dva mandata predsednik Republike Srpske, te da mu Ustav ne dozvoljava više da obnovi mandat.

- Ali mi ne zabranjuje da to učinim za četiri godine, ako budem imao energije, snage. Sada ću se kandidovati za člana predsedništva - naglasio je on.

Kako kaže BiH je veoma složena tvorevina, a "složenijom su je učinili stranci i napravili nemogućom zemljom". Dodaje da mu nije problem da ide bilo gde da brani interese Srpske, ali da neće u Sarajevo ako bude bilo provokacija.

- Nisam čovek koji trpi provokacije - rekao je Dodik i dodao da ukoliko bude izabran za člana predsedništva BiH sednica može da se drži putem video linka.

#Milorad Dodik

#Predsedništvo BiH

'