AKTUELNO

Megan nije bila sa njim!

Britanski princ Hari prvi put je danas učestvovao na javnom događaju, otkako je kraljica Elizabeta ispunila njegovu želju i želju njegove supruge Megan da se povuku iz kraljevskog sveta i vode nezavisniji život. Princ Hari, šesti po redu za presto, posmatrao je decu koja su igrala ragbi u dvorištu Bakingemske palate.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Taj događaj je Harijeva poslednja kraljevska dužnost pre nego što on i Megan počnu period tranzicije.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i tokom "kriznog sastanka" dogovoren je prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Kraljica je istakla da "apsolutno podržava" njihovu želju da stvore novi život kao mlada porodica, ali da bi više volela da i dalje u potpunosti obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

Iako bismo više voleli da oni u potpunosti obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da imaju nezavisniji život kao porodica - poručila je kraljica i dodala da Hari i Megan ostaju cenjeni članovi njene porodice.

Foto: Tanjug AP/John Stillwell/Pool Photo

Autor: N. Vujčić

#Princ Hari

'