AKTUELNO

Vojvotkinja i vojvoda od Kembridža poneće kraljevsku titulu.

Prema odluci britanske Kraljice Elizabete II, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža uskoro će postati kraljica i kralj. Kraljica je odlučila da svoju krunu prepusti unuku, princu Vilijamu i snaji Kejt Midlton.

Foto: Wikipedia

Iako je ovim potezom preskočila jednu generaciju, odnosno svog sina, princa Čarlsa od Velsa i njegovu suprugu Kamilu, vojvotkinju od Kornvola, Elizabeta II to objašnjava činjenicom da je poslednjih decenija kraljevska porodica prošla groz veliki broj negativnih trendova, te da je mlađa generacija mnogo podobnija da popravi imidž dinastije Vindzor.

Foto: Wikipedia

Kraljica je ocenila da Kejt i Vilijam imaju budućnost i da ih neprestano prati pozitivan imidž u modernom svetu, zbog toga će uskoro naslediti njenu krunu, otkrio je izvor iz kraljevske palate:

- Kraljica je 65 godina svog života posvetila dinastiji Vindzor i njenom opstanku. Sada ona vidi da Kejt i Vilijam imaju snagu i energiju da dobro obave kraljevski posao u modernom svetu kada je reč o održanju monarhije. A kraljica će zauvek raditi ono što je najbolje za uspeh monarhije. Takođe, kraljica je istakla da ne vidi da monarhija trenutno ima ugled koji je nekada imala, ali da Kejt i Vilijam to mogu preokrenuti - otkrio je izvor.

Foto: Tanjug

Pročitajte još:

Bogoljub došao u Srbiju i posetio GROB SVOG BRATA, a onda je sreo NJIH! (FOTO)

Preuzimanjem krune, Kejt i Vilijam će biti monarsi 16 zemalja Komonvelta i vrhovni vladari Crkve Engleske.

Autor: D. P.

#Elizabeta II

#Kejt Midlton | Kate Middleton

#Kraljica

#Princ Vilijam | Prince William | Duke of Cambridge

#Princ Čarls | Charles | Prince of Wales

'