AKTUELNO

Oglasila se polusestra vojvotkinje od Saseksa.

Samanta Markl, polusestra Megan Markl, tužila je Megan zbog navodnih neistinitih izjava u intervjuu koji su ona i princ Hari dali Opri Vinfri prošle godine. Ona je tužila vojvotkinju od Saseksa za klevetu "na temelju očito lažnih i zlonamernih izjava", tvrdi da su Meganine navodne laži "smišljene da unište njenu reputaciju" i da su je podvrgle "poniženju, sramoti i mržnji u svetskim razmerama", navode dokumenti do kojih je došao Fox News.

Samanta tvrdi da je Megan lagala da je "jedino dete" i o tome kad je poslednji put videla Samantu. Takođe, tvrdi da je Megan lagala da je Samanta promenila prezime u Markl nakon što je Megan počela da izlazi sa princom Harijem.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions

Ona optužuje Megan da je nanela štetu reputaciji njihovog oca "kako bi očuvala i promovisala lažni imidž - od prosjak do princeze'". Tvrdi da je Megan lažno ostavila utisak da je pobegla iz siromaštva i radila da bi platila svoje fakultetsko obrazovanje.

- Optužena nije bila prisiljena u dobi od 13 godina, da radi na slabo plaćenim poslovima kako bi sastavila kraj s krajem, optužena je pohađala elitne i skupe privatne škole i časove plesa i glume u Los Anđelesu koje je plaćao njen otac. Tomas Markl je takođe platio njeno fakultetsko obrazovanje na Nortvesternu, uključujući školarinu, stanarinu i troškove života, čak je uzeo zajam da pokrije troškove - tvrdi Samanta.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Samanta traži odštetu od oko 75.000 dolara.

Meganin advokat Majkl Kamp nazvao je tužbu "neutemeljenom" u intervjuu za Fox News Digital.

- Ova neutemeljena i apsurdna tužba samo je nastavak obrasca uznemirujućeg ponašanja. Posvetićemo mu minimalnu potrebnu pažnju, što je sve što zaslužuje - rekao je Kamp.

Autor: M.K.