AKTUELNO

Još nije objavljen uzrok smrti bubnjara.

Dugogodišnji harizmatični bubnjar benda Fu Fajters (Foo Fighters), Tejlor Hokins, preminuo je u svojoj pedesetoj godini. On je, kako prenose svetski mediji, pronađen u jednoj hotelskoj sobi u severnom delu Bogote. Bend je boravio u Kolumbiji kako bi nastupio na jednom festivalu zakazanom za petak uveče.

Još nije objavljen uzrok smrti bubnjara. Publika koja je iščekivala nastup Fu Fajtersa dobila je obaveštenje da je koncert otkazan zbog "ozbiljnog zdravstvenog stanja" člana benda.

Ova tragedija dogodila se tokom turneje benda u Južnoj Americi, a bend je svoj poslednji nastup imao prošle nedelje u Argentini.

Tejlor Hokins je drugi bubnjar „Fu Fajtersa“, zamenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dve godine, od 1995. do 1997. „Fu Fajterse“ je osnovao Dejvid Grol, koji se proslavio kao bubnjar „Nirvane“, ali u svom bendu peva i svira gitaru. Hokins, koji je počeo kao bubnjar Alanis Moriset, govorio je da je imao veliku tremu na audiciji za „Fajterse“ budući da ga je procenjivao jedan od najboljih bubnjara na svetu.

Autor: M.K.